Laadinstructies voor uw elektrische auto met ChargePoint

Nadat u de ChargePoint-app hebt gedownload, kunt u met laden beginnen. Zoek een laadlocatie met de app, waarin aanbevolen laadstations zijn opgenomen die werken met uw elektrische voertuig.

Tip: Schakel uw elektrische voertuig uit en open de laadaansluiting voordat u gaat laden. De laadaansluiting van uw elektrische voertuig bevat doorgaans een knop of ontgrendelingshendel, net als bij een benzinedop.

Stap 1: Aanmelden
Houd uw telefoon (terwijl u bij de app bent aangemeld met uw account) of ChargePoint-pas bij het station om de laadstekker te ontgrendelen. Of tik op de oranje knop Starten met laden op de pagina met laadstationgegevens in de app.

Stap 2: Stekker uitnemen
Druk op de knop op de stekker om deze uit de houder te kunnen halen.

Stap 3: Aansluiten (en controleren)
Sluit de stekker aan op uw elektrische voertuig (en druk voor snelladen op de blauwe knop om met laden te beginnen). Controleer of u daadwerkelijk laadt (er zijn vaak controlelampjes op het dashboard aanwezig).

Stap 4: Even iets anders doen
Ontspan en ga verder met uw activiteiten. Wij sturen u een melding als uw auto opgeladen is.

Stap 5: Afmelden
Als u terugkeert bij uw elektrische voertuig, houdt u uw telefoon of pas bij het station (en drukt u voor snelladen op de blauwe knop) om uw laadsessie te beëindigen. Het station toont de kosten en wij sturen u een afschrift.

Vergeet niet om de stekker te ontkoppelen en weer terug in de houder te plaatsen. En ga vervolgens gelukkig op weg in uw volledig opgeladen elektrische voertuig.

Hoeveel kost het?

Eigenaren van laadstations bepalen hun eigen tarieven voor laden en parkeren. Veel stations zijn gratis, maar raadpleeg voor de zekerheid de app en het scherm van het station voor de tarieven. Houd er rekening mee dat laden een aantal uur gratis kan zijn en dat er daarna moet worden betaald. Wij sturen u een melding via de app als de tarieven wijzigen.

Hoe betaal ik?

Als u een account aanmaakt, verstrekt u betaalgegevens. De eerste keer dat u een betaald laadstation gebruikt, betaalt u € 10 om uw accounttegoed op te waarderen zodat u overal waar u gaat kunt laden. Als u alleen gebruik maakt van gratis laadstations, wordt er nooit iets in rekening gebracht.