Maak kennis met onze Raad van Bestuur

In onze raad van bestuur zitten enkele van 's werelds meest deskundige en succesvolle leiders in zaken, de automobielindustrie, technologie en beleggingen. Hun expertise beïnvloedt de toekomst van mobiliteit.


Roxanne Bowman

Roxanne Bowman

Uitvoerend directeur bij NMS Capital

Roxanne Bowman vult het bestuur van ChargePoint aan met 27 jaar ervaring in het werken met nutsbedrijven. Momenteel is ze uitvoerend directeur bij NMS Capital en Roxanne is ook lid van de raad van CLEAResult, een bedrijf dat is gericht op het veranderen van de manier waarop mensen energie gebruiken. Eerder was zij als CEO werkzaam bij PowerTeam Services (PTS), een grote dienstverlener aan nutsklanten, waar zij de verkoop van PTS aan de private-equityfirma Clayton, Dubilier & Ric leidde. Voordat Roxanne bij PTS kwam, was ze algemeen directeur voor de schakelappartuurtak van Cooper Power Systems, en ze heeft ook management-, sales-, marketing- en strategische planningsrollen bekleed bij ABB en Siemens. Ze heeft een BS in elektrotechniek van Clemson University en een MBA gericht op marketing van Pamplin College of Business van Virginia Tech.


Bruce Chizen

Bruce Chizen

Senior-adviseur, Permira Funds

Als CEO van Adobe Systems, Inc. kon Bruce Chizen dankzij zijn klantgerichtheid Adobe omvormen tot een van 's werelds grootste en veelzijdigste softwarebedrijven. In zijn tijd als CEO zorgde Bruce voor een verdrievoudiging van de omzet en heeft hij het bedrijf dat bekendstond om designproducten veranderd in een zwaargewicht op het gebied van software. Voordat hij CEO werd, was hij Executive Vice President van wereldwijde producten en marketing voor Adobe en bovendien Vice President en algemeen manager van zowel de professionele grafische divisie als Adobe's consumentendivisie. Voordat hij bij Adobe kwam, heeft Bruce gewerkt voor Claris Corporation (een dochteronderneming van Apple Computer), Microsoft en Mattel Electronics. Hij heeft een bachelorgraad van Brooklyn College, City University of New York, en is momenteel werkzaam als uitvoerend voorzitter bij Informatica Corp, venture-partner bij Voyager Capital en als bestuurslid van Oracle, Synopsys, Ancestry.com en een aantal non-profitorganisaties.


Axel Harries

Axel Harries

Hoofd van CASE/EVA, Daimler AG

Axel Harries heeft meer dan 20 jaar in engineering- en managementfuncties bij Daimler AG gewerkt. Momenteel leidt hij de unit Connected, Autonomous, Shared & Services en Electric Drive (CASE), die verantwoordelijk is voor de architectuur van volledig elektrische voertuigen (EVA). Daarvoor leidde Axel de geherstructureerde Quality Management-afdeling voor Mercedes-Benz Cars, waarbij alle bijbehorende kwaliteitsfuncties werden samengebracht en aan deze geherstructureerde afdeling werden toegewezen. Hij heeft ook functies vervuld bij de afdelingen Commercial Vehicles, Corporate e‑Business en Off-Road Vehicles van Daimler AG. Axel studeerde productontwikkeling met finance en bedrijfsadministratie aan de Furtwangen University, Duitsland.


Jeffrey Harris

Jeffrey Harris

Venture Partner, Quantum Energy Partners

Jeffrey Harris heeft meer dan 35 jaar ervaring in het investeren in en werken met bedrijven in de software-, consumenten-/industriële, telecommunicatie- en energiesector. Binnen de energiesector heeft hij ervaring met het adviseren van bedrijven die werkzaam zijn in onderzoek en productie, olievelddiensten, opwekking van energie en schone technologieën. Voordat hij zich in 2012 verbond aan Quantum Energy Partners was hij 29 jaar werkzaam bij Warburg Pincus. Jeffrey was lid van de Raad van Bestuur van meer dan veertig bedrijven waaronder dertien beursgenoteerde ondernemingen. Tegenwoordig is Jeffrey lid van de Raad van Bestuur van het New York-Presbyterian Hospital, het Cranbrook Educational Community, en Friends of The High Line in New York. Van 2005 tot 2017 was hij Adjunct Professor aan de Columbia University's Graduate School of Business. In 2001 werd Jeffrey benoemd tot voorzitter van de National Venture Capital Association waar hij al zes jaar lid was geweest van de Raad van Bestuur. Jeffrey heeft een BS in economie van de The Wharton School van de University of Pennsylvania en een MBA van Harvard Business School.


Mark Leschly

Mark Leschly

Managing Partner, Rho Capital Partners en Rho Ventures

Mark Leschly is meer dan 15 jaar werkzaam geweest op het gebied van private equity en durfkapitaal, en heeft geïnvesteerd in informatietechnologie, energie, gezondheid en mediaondernemingen. Als Managing Partner bij Rho Capital Partners en Rho Ventures, met een meerfasige beleggingsstrategie die is gefocust op snelgroeiende bedrijven in grote markten, heeft hij talrijke opkomende particuliere ondernemingen opgericht en gefinancierd. Eerder deed Mark meerdere jaren ervaring op in managementadvies bij McKinsey & Company. Hij behaalde een MBA-graad aan Stanford Graduate School of Business en een BA-graad aan Harvard University.


Michael Linse

Michael Linse

Managing Director, Linse Capital

Michael Linse is de oprichter en Managing Director van Linse Capital, een bedrijf dat investeert in veelbelovende technologiebedrijven in transport. Voorafgaand aan de oprichting van Linse Capital bracht Michael zeven jaar door als partner bij Kleiner Perkins Caufield & Byers (KPCB), waar hij investeerde in duurzame groeiende bedrijven als ChargePoint, Proterra, uShip, Telogis, INRIX, Friedola, HYLA en Redaptive. Voordat hij bij KPCB kwam, werkte Michael meer dan tien jaar bij Goldman Sachs, het laatst als Managing Director van het beleggingsteam voor alternatieve energie. Hij behaalde een BA-graad in economie van Harvard University en een MBA-graad van Harvard Business School.


Pat Romano

Pasquale Romano

President en Chief Executive Officer, ChargePoint, Inc.

Pasquale Romano is President en CEO van ChargePoint en lid van de raad van bestuur van de onderneming. Pasquale brengt meer dan 25 jaar managementervaring in de technologische industrie en topmanagement mee naar het bedrijf. Hij was medeoprichter van het netwerkbedrijf 2Wire, dat door Pace plc werd overgenomen. Eerder bekleedde Pasquale meerdere posities in marketing en engineering bij Polycom. Daarvoor was hij medeoprichter van Fluent, Inc., een bedrijf voor digitale videonetwerken, waar hij Chief Architect was tot het werd verkocht aan Novell Corporation. Pasquale heeft een bachelorgraad in informatica van Harvard University en een MS-graad van MIT.


Neil S. Suslak

Neil S. Suslak

Managing Partner, Braemar Energy Ventures

Neil S. Suslak is medeoprichter en Managing Partner van Braemar Energy Ventures, een durfkapitaalonderneming die technologische investeringen doet in de alternatieve en conventionele energiemarkten. Vóór de oprichting van Braemar werkte Neil bij S.G. Warburg en Co. en de Swiss Bank Corporation (nu UBS) in de corporate finance sector, en was hij verantwoordelijk voor de aandelenmarkten van de bank in Noord-Amerika. Gedurende zijn carrière heeft hij talrijke opdrachten op het gebied van financiering en consultancy voor klanten in de sectoren energie, communicatie en transport uitgevoerd. Neil heeft een MBA-graad van Colombia Business School en een BA-graad van de University of Rochester. Hij is lid van de New York Venture Capital Association (NYVCA), North American Advisory Board of The Cleantech Organization, New York City Investment Fund Cleantech Sector en Venture Capital Advisory Panel for the Governor’s Task Force on Diversifying the N.Y. State Economy; lid van de raad van de Henry Street Settlement en verschillende bedrijven uit de Braemar groep, waaronder Enerkem, Fractal Systems, Sefaira en Ioxus; en hij is toezichthouder op de raden van Utility Associates, Fulham en Powervation.


Rick Wagoner

Rick Wagoner

Voormalig voorzitter en CEO bij General Motors

G. Richard (Rick) Wagoner jr. bouwde een 30-jarige carrière op bij GM, waar hij verschillende jaren de rol van President en CEO vervulde. Hij had vele andere topmanagementfuncties bij GM, waaronder die van President en Chief Operating Officer, President van North American Operations, Chief Financial Officer en hoofd van de wereldwijde inkoop, President van General Motors do Brasil en CFO van GM Europe. Ricks huidige zakelijke activiteiten omvatten onder andere de raad van bestuur van Graham Holdings, Invesco en Aleris Corporation. Hij was eerder voorzitter van Dematic Holdings en directeur van Rivian Auto, General Motors, GMAC en Hughes Electronics. Rick is momenteel consultant bij Jefferies, AEA Investors, Riverwood Holdings, WePredict, XL Hybrids en een aantal start-ups en jonge ondernemingen. Verder is hij erelid van de International Business Leaders Advisory Council van de burgemeester van Sjanghai. Rick is lid van de raad van bestuur van Virginia Commonwealth University, de Duke University Health System, de Duke Kunshan University Advisory Board en de Leapfrog Group. Hij is een Emeritus Trustee van Duke University, waar hij voorzitter is geweest, en Honorary Director van Catalyst. Rick ontving een bachelorgraad van Duke University en een MBA-graad van Harvard Business School.