Möt vår styrelse

I vår styrelse ingår några av världens mest kunniga och framgångsrika ledare inom affärer, fordon, teknik och investeringar. Deras expertis är vägledande för den framtida mobiliteten.


Roxanne Bowman

Roxanne Bowman

Operativ chef på NMS Capital

Roxanne Bowman tar med sig 27 års erfarenhet av att arbeta med allmännyttiga tjänster till ChargePoints styrelse. Roxanne, som för närvarande är operativ chef på NMS Capital, är även styrelseledamot i CLEAResult, ett företag som fokuserar på att förändra hur människor använder energi. Tidigare arbetade hon som verkställande direktör på PowerTeam Services (PTS), en stor tjänsteleverantör till kunder inom allmännyttiga tjänster, där hon ledde försäljningen av PTS till riskkapitalbolaget Clayton, Dubilier & Rice. Innan hon började på PTS var Roxanne global direktör för ställverksverksamheten för Cooper Power Systems, och hon har även haft lednings-, försäljnings-, marknadsförings- och strategiska planeringsroller inom ABB:s och Siemens allmännyttiga avdelningar. Hon har en kandidatexamen i elektroteknik från Clemson University och en masterexamen i företagsekonomi med inriktningen marknadsföring från Pamplin College of Business på Virginia Tech.


Bruce Chizen

Bruce Chizen

Högre rådgivare, Permira Funds

Som VD för Adobe Systems, Inc. fokuserade Bruce Chizen på kunden för att omvandla Adobe till ett av världens största och mest diversifierade programvaruföretag. Som VD tredubblade Bruce Adobes intäkter och förvandlade ett företag som var känt för designprodukter till en betydande kraft inom programvara. Innan han blev VD var han Adobes vice VD för produkter och marknadsföring världen över samt vice VD och direktör för både den professionella grafikavdelningen och Adobes konsumentavdelning. Innan Bruce kom till Adobe arbetade han för Claris Corporation (ett dotterbolag till Apple Computer), Microsoft och Mattel Electronics. Han har en kandidatexamen från Brooklyn College, City University of New York, och är för närvarande verkställande ordförande på Informatica Corp, venture partner på Voyager Capital och ledamot i styrelserna för Oracle, Synopsys, Ancestry.com och ett antal ideella organisationer.


Axel Harries

Axel Harries

Chef för CASE/EVA, Daimler AG

Axel Harries har arbetat med ingenjörs- och ledningsroller på Daimler AG i mer än 20 år. För närvarande leder han CASE-enheten (Connected, Autonomous, Shared & Services and Electric Drive), som ansvarar för den helelektriska fordonsarkitekturen (EVA). Axel ledde tidigare den omstrukturerade enheten för kvalitetsstyrning för Mercedes-Benz-bilar, vilket involverade att föra samman alla relevanta kvalitetsfunktioner och tilldela dem den omstrukturerade enheten. Han har även haft roller inom avdelningarna för nyttofordon, företagets e-handel och terrängfordon på Daimler AG. Axel studerade produktteknik med ekonomi och redovisning vid Furtwangen University i Tyskland.


Jeffrey Harris

Jeffrey Harris

Venture partner, Quantum Energy Partners

Jeffrey Harris har mer än 35 års erfarenhet av att investera i och arbeta med företag inom branscherna programvara, konsument/industri, telekommunikation och energi. Inom energi har han arbetat mycket med rådgivning av företag som sysslar med prospektering och produktion, oljeutvinningstjänster, elproduktion och ren teknik. Innan han började på Quantum Energy Partners 2012 var han 29 år på Warburg Pincus. Jeffrey har varit styrelseledamot i fler än fyrtio företag, däribland tretton börsnoterade företag. I dag är Jeffrey ledamot i styrelsen för New York-Presbyterian Hospital, Cranbrook Educational Community och Friends of The High Line i New York. Från 2005 till och med 2017 var han adjunkt på Columbia Universitys Graduate School of Business. 2001 blev Jeffrey ordförande för National Venture Capital Association, där han hade varit styrelseledamot i sex år. Jeffrey har en kandidatexamen i nationalekonomi från Wharton School på University of Pennsylvania och en masterexamen i företagsekonomi från Harvard Business School.


Susan Heystee

Susan Heystee

Strategisk rådgivare och styrelseledamot, Ouster, Inc.

Susan Heystee har mer än 30 års erfarenhet av programvara och teknik, för närvarande som strategisk rådgivare och styrelseledamot i Ouster, Inc., ett världsledande företag inom lidarteknik, som bygger högupplösta 3D-lidarsensorer för användning i fordon, robotteknik, industriell automation och smart infrastruktur. Susan har varit ledamot i styrelsen för Ouster sedan september 2018.

Tidigare har Susan lett Verizon Telematics Global OEM Business där hon ansvarade för partnerskap med ledande OEM-tillverkare som Daimler, Ford Motor Company, General Motors, Hino Motor Sales USA, Mack och Volvo för inbyggda onlinetjänster för konsument och handel i Europa, Nord- och Sydamerika och Asien. Susans erfarenhet som chef för kritiska företagsplattformar har omdanat ett stort antal företag, både privata och offentliga, från allmännyttiga företag till företag inom transport, service, hushållstjänster och hemleveranser.

Susan har en kandidatexamen i matematik och företagsekonomi från University of Waterloo och en Executive masterexamen från Harvard Business School.


Mark Leschly

Mark Leschly

Företagsledande delägare, Rho Capital Partners och Rho Ventures

Mark Leschly har ägnat mer än 15 år åt riskkapitalverksamhet som investerar i IT-, energi-, hälso- och medieföretag. Som företagsledande delägare på Rho Capital Partners och Rho Ventures, som har en investeringsstrategi i flera steg med fokus på företag med hög tillväxt på stora marknader, har han grundat och finansierat många nystartade privata företag. Mark har även flera års erfarenhet av konsulttjänster avseende företagsledning på McKinsey & Company. Han har en masterexamen i företagsekonomi från Stanford Graduate School of Business och en kandidatexamen från Harvard University.


Michael Linse

Michael Linse

Verkställande direktör, Linse Capital

Michael Linse är grundare och verkställande direktör på Linse Capital, ett företag som investerar i teknikföretag i senare skede inom transporter. Innan han grundade Linse Capital var Michael under sju år partner på Kleiner Perkins Caufield & Byers (KPCB), där han investerade i hållbara tillväxtföretag som ChargePoint, Proterra, uShip, Telogis, INRIX, Friedola, HYLA och Redaptive. Innan Michael började på KPCB arbetade han på Goldman Sachs i över tio år, senast som verkställande direktör för investeringsteamet för alternativ energi. Han har en kandidatexamen i nationalekonomi från Harvard University och en masterexamen i företagsekonomi från Harvard Business School.


Pat Romano

Pasquale Romano

Verkställande direktör och koncernchef, ChargePoint, Inc.

Pasquale Romano är VD och koncernchef för ChargePoint och styrelseledamot i företaget. Pasquale tar med sig över 25 års erfarenhet av ledarskap inom teknikbranschen och verkställande ledning till företaget. Han var med och grundade nätverksföretaget 2Wire, som förvärvades av Pace plc. Pasquale har tidigare haft flera befattningar inom marknadsföring och teknik på Polycom. Dessförinnan var han med och grundade Fluent, Inc., ett företag för digitala videonätverk, där han arbetade som chefsarkitekt tills företaget såldes till Novell Corporation. Pasquale har en universitetsexamen i datavetenskap från Harvard University och en masterexamen från MIT.


Rick Wagoner

Rick Wagoner

Tidigare ordförande och VD på General Motors

G. Richard (Rick) Wagoner, Jr., byggde en 30-årig karriär på GM, där han arbetade som ordförande och VD i flera år, innan han blev VD och koncernchef. Han hade många andra ledande befattningar på GM, bland annat operativ chef, VD för den nordamerikanska verksamheten, ekonomichef och chef för globala inköp, VD för General Motors do Brasil och ekonomichef för GM Europe. Bland Ricks nuvarande verksamhet finns bland annat styrelseuppdrag för Graham Holdings, Invesco och Aleris Corporation. Han var före detta ordförande för Dematic Holdings och direktör för Rivian Auto, General Motors, GMAC och Hughes Electronics. Rick är för närvarande rådgivare till Jefferies, AEA Investors, Riverwood Holdings, WePredict, XL Hybrids och ett antal nystartade företag och företag i tidiga skeden, och han är hedersmedlem i Shanghais borgmästares International Business Leaders Advisory Council. Rick är ledamot i styrelserna för Virginia Commonwealth University, Duke University Health System, Duke Kunshan University Advisory Board och Leapfrog Group. Han är trustee emeritus vid Duke University, där han var ordförande, och hedersdirektör på Catalyst. Rick har en kandidatexamen från Duke University och en masterexamen i företagsekonomi från Harvard Business School.